Androiddal értelmezik újra a játékkonzol fogalmát

Ouya játékkonzol

Népszerű játékkonzolok | Videójáték kiegészítők kontrollertől a kormányig | TOP videójátékok

Minden külsőség ellenére a játékkonzolok több évtizede változatlan modell szerint működnek: megvesszük a gépet, majd utána valamilyen adathordozón vásárolhatunk hozzá játékokat, és pontosan ez a jó ebben az egészben, mert egyszerű. Nincs hardverfejlesztés, mint a számítógépeknél, a telepítést is elfelejthetjük, és a bonyolult másolásvédelmek sem hátráltatnak bennünket, hogy nekiessünk a régóta várt a játékprogramnak. Illetve dehogyis.

Androidos konzolokhoz Androidos mobilok >>

A Microsoft Kinect a tudósok játékszere is

20120318-kinect-olcsobbat-hu-01

Kinect kedvező áron | Xbox 360-nal egybecsomagolt Kinect | További népszerű játékos kiegészítők

Gondoltuk volna, hogy az Xbox 360 legfontosabb kiegészítője, a Kinect ennyire népszerű lesz? A mozgásérzékelős kamerából több mint 18 millió darabot adtak el világszerte, noha a legtöbb kompatibilis játék borzasztó, a megrögzött játékosok számára egyenesen játszhatatlan. Tény viszont, hogy a Kinect hozott bőven újdonságot, elterjesztette a köztudatban, hogy a térbeli mozgásfelismerés manapság bárki számára elérhető. A Kinect ma már PC-n is használható, a hivatalos számítógépes kiegészítőhöz február óta juthatunk hozzá: ez a változat ugyan drágább némileg, de cserébe abszolút a PC-s felhasználók kívánalmainak megfelelően szabták testre, így akár a kamera fél méterről is meg tud barátkozni a derék júzerrel.

Régi kontrollerek új köntösben

20111021-razer-onza-kontroller-olcsobbat-hu-01

Manapság egy játékkonzol nem akkor igazi újdonság, ha erősebb processzort és videokártyát tud felmutatni, nagyon fontos az innováció is, amikor a gyártók a játék új formáját akarják megismertetni velünk. Az irányítás alapos átalakítása különösen népszerű módszer újabban, a Nintendo Wii indította el a lavinát, amit követett a Sony és a Microsoft, most pedig ott tartunk, hogy kíváncsian várjuk a Wii utódját, a viccesen hangzó névre keresztelt Wii U-t, melynek tervezésekor újfent a kontrollerre összpontosítottak a mérnökök. Most kicsit szembemegyünk a divattal, inkább olyan kiegészítőket mutatunk, amik a hagyományos gamepadekre épülnek, viszont valamilyen tekintetben mégis egyedülállóak.

NEC MultiSync P241W monitor – egy új sorozat első fecskéje

20110907-nec-multisyncp241w-monitor-olcsobbat-hu-01

A NEC új LCD-monitort mutatott be a múlt héten, sőt mi több, olyan modellel rukkolt elő, amelyet egy új MultiSync-sorozat bemutatkozó tagjának szán. A P-szériás megjelenítők közül a P241W máris elnyerte a tetszésünket, elvégre nemcsak szélesvásznú képet és 24 hüvelykes képátlót ígér, hanem megfizethető áron kínál profi megoldást grafikusoknak és fotósoknak. Lássuk!

Sony PlayStation Vita kézikonzol – miniatürizált csúcsteljesítmény

20110807-sony-playstationvita-kezikonzol-olcsobbat-hu-01

Az okostelefonok ugyan jobban keresztbe tettek a kézikonzoloknak, mint gyártóik hitték, azok továbbra sem adják fel. Bár a Nintendo 3DS csúnyán leszerepelt, és ezért hatalmas árcsökkentés előtt áll, a Sony gőzerővel dolgozik a PlayStation Portable utódján, amely a PlayStation Vita elnevezést kapta – még mielőtt valaki félreértené: a „vita” latin szó, életet jelent, bár kétségtelen, hogy magyarul kissé nehéz megszokni.

Splitfish FragFX Shark kontroller – nem hétköznapi darab

20110529-splitfish-fragfxshark-kontroller-olcsobbat-hu-01

Sűrű ősz vár ránk játékok terén, jön a Gears of War 3 és a Call of Duty: Modern Warfare 3, egy magára valamit is adó Xbox 360-tulajdonos pedig alaposan felszerelkezve várja az esős évszakot. A Splitfish spéci kontrollerek fejlesztésével foglalkozik, és természetesen Svájcból jön (Logitech, valaki?): legújabb kiegészítője, a FragFX Shark már tiszteletét tette PlayStation 3-on, azonban állítólag akkora igény volt az Xbox 360-as modellre, hogy a gyártó azt is elkészítette.