Terítéken az SSD-k – ideje gyorsítani!

20111127-ssd-olcsobbat-hu-01

Aki járatos valamennyire a számítógépes alkatrészek terén, bizonyára találkozott már a solid-state drive-okkal, azaz az SSD-kel: ezek az adattárolók számtalan előnyt tudnak felmutatni a hagyományos merevlemezekkel szemben, igaz, ennek egyelőre meg is kérik az árát a gyártók. Az SSD-kben ugyanis nincsenek forgó lemezek vagy mozgatható író-olvasófejek, sőt úgy egyáltalán minden mozgó alkatrész hiányzik belőlük; ezek az adattárolók nem-felejtő, NAND-alapú memóriát használnak az adatok megőrzésére, ebből kifolyólag kevésbé érzékenyek a külső hatásokra (például rázkódásokra), csendesek, keveset fogyasztanak, ráadásul gyorsabbak is. A technológia újnak mondható, ennek is köszönhető, hogy a gigabájtonkénti fajlagos ár jóval magasabb, mint a HDD-k esetében, tehát azonos áron csak kisebb adattárolóhoz juthatunk hozzá. Az SSD-kkel történő megismerkedés viszont mindenképpen javallott, beszerzésük megfontolandó, akár úgy is, hogy az operációs rendszerünk a gyorsabb futtatása érdekében az SSD-re kerül, míg minden más adatunk egy hagyományos lemezen landol, mert ott több a hely. Mutatunk most három választási lehetőséget!

Kingston Wi-Drive mobiltelefon kellék – minek ide memóriakártya?

20110709-kingston-widrive-mobiltelefonkellek-olcsobbat-hu-01

Az okostelefonok korszakát éljük, elképesztő mennyiségben érkeznek a különféle alkalmazások, szívünk szerint tonnányi zeneszámmal és videofelvétellel töltenénk meg a készülékünket, aminek általában a mobil belső memóriája szokott gátat szabni. A legtöbb gyártó lehetővé teszi, hogy microSD kártyával bővítsük a rendelkezésünkre álló tárhelyet, mi azonban ajánlanánk egy ennél sokkal elegánsabb megoldást!

Logitech Surround Sound Speakers Z906 hangfal – a svájci remek

20110309_logitech_surroundsoundspeakersz906_hangfal_olcsobbat-hu-01

A svájci Logitech ezúttal sem cicomázott sokat, a minap bejelentette a legújabb hangfalszettjét, a kissé beszédes elnevezésű Surround Sound Speakers Z906-ot. Tény, hogy a várhatóan még márciusban megjelenő rendszer nem tartozik a legolcsóbb darabok közé a maga 350 dolláros árával, viszont aki ad a hangminőségre, hajlandó lesz egy picivel többet áldozni a Z906-ra.