Hogyan készítsük fel a kertünket leghatékonyabban a hidegebb hónapokra?

Anyuka a gyerekeivel a kertben

Kerti szerszámok széles választéka| Kertibútorok az egész család örömére | Kerti játékok gyerekeknek

Időnként még mindig száz ágra süt a nap és bár ereje már nem a régi, mégis nehéz elhinnünk hogy bizony nemsokára ránk köszöntött a leghidegebb évszak, amire nem árt előkészülni. A különböző áruházláncok és hipermarketek kínálatának köszönhetően ma már nem kell szorgos hangya módjára egy egész télre való elemózsiát raktároznunk, azonban így is sok tennivaló adódik, ha máshol nem, hát a ház körül. Lássuk milyen tennivalók várnak rád, még mielőtt hótakaró borítaná kertet!

Egy jó mobilnettel a kertben is tudsz netezni!

A szomszéd kertje zöldebb? Ő biztos öntözi…

Fiatal nő a kertet öntözi locsolókannával

Kerti szerszámok | Kert szivattyúk | Építs saját kerti tavat!

Amikor ezer ágra tűz a nap, a növények kókadoznak,  a zöld pázsit színe pedig a zöld helyett a barna és sárga különböző árnyalatait veszi fel, akkor már a kis kerti csap, a locsolókanna és az időnkénti néhány csepp eső kevés ahhoz hogy túlélje a kert a kánikulát. Ilyenkor kell aztán drasztikusabb és lucskosabb módszerekhez folyamodni, melyekkel rendesen át lehet áztatni a talajt és meg lehet menteni a haldokló növényzetet.

Legyél függő vagy ringatózz lágyan!

20120529-fuggoagy-olcsobbat-hu-01

Ágykellékek a pihentető alváshoz | Ágymelegítők a teljes komforthozKerti bútorok a kinti kikapcsolódáshoz

A kényelem mindenki számára fontos, legyen szó az éjszakai alvásról, egy hosszabb autózásról, vagy éppen a kertben való pihenésről, lazulásról. Az utóbbira sajnos kevesen fektetnek nagyobb hangsúlyt, hiszen jobbára elintézik egy leterített pokróccal, vagy felfújható matraccal a dolgot, melyek se nem esztétikusak, se nem a kényelmesek. Ma már számos olyan megoldás is van, melyekkel mindkettőt egyszerre biztosíthatod, ráadásul ezekért a bankszámládat sem kell lenulláznod!

Homokozó birodalom – Macskáknak kívül tágasabb!

201020523-homokozó-olcsobbat-hu-01

Kerti játékok minden gyerek örömére | Kerti játszóházak | Kertbe való ugrálóvárak

A gyerekekre a játszótereken igen sok veszély leselkedik: hintát lestoppoló, puffogó anyukák, neveletlen kiskölykök, macskakakás homok és persze a rozzant játékok, melyeket itt-ott megrágott az idő vasfoga és azóta nyöszörögve, nyikorogva tűrik a megpróbáltatásokat. Persze nem lehet teljes mértékben általánosítani és le a kalappal a kivételeknek, azonban ha a szívünkre tesszük a kezünket, bevallhatjuk: még napjainkban is szép számmal akadnak hasonlók, az amortizáció pedig mindig két lépéssel a fejlesztések előtt jár…

Grillezni bárhol lehet

20120517-grillezes-olcsobbat-hu-01

Gázüzemű kerti grillezők | Asztali grillek széles választéka | Minden ami a kerti sütés-főzéshez kell

Az idő egyre melegebbé válik és vele együtt megérkezik a kerti partik és grill partik ideje. Ki ne szeretné a frissen sült hús illatát, a rácson sült és grillezett ételeket, miközben jó barátok és kellemes beszélgetések vesznek körbe minket. Ám sokan vannak, akik ebből eddig kimaradtak, mert nem olyan helyen laknak, ahol kerti partit lehetne rendezni. Pedig a grillezéshez nem kell egy hatalmas kert.

Csináld magad

20120511-csinaldmagad-olcsobbat-hu-01

Barkácsszerszámok minden mennyiségben | Kerti szerszámok | Többprogramos varrógépek

Oly korban élünk, melyben csak be kell mennünk egy üzletbe és a ruha, cipő, étel, bútor… megszerzéséhez nem kell mást tennünk, mint kinyújtani a kezünket és levenni a polcról. Persze a megfelelő ellenszolgáltatás fejében. Ez igen kényelmes, gyors és egyszerű megoldás. Akkor miért van az, hogy a legtöbbünkben mindig ott a vágy, hogy a saját kezünkkel alkossunk legyen szó bármiről?