Sivatagi hangulat a szobádban?

20120201-parologtato-keszulekek-olcsobbat-hu-01

Nem tudom, észrevettétek-e, hogy télen mindig nagyon gyorsan kiszárad a bőrünk, kirepedezik a szánk és érdes lesz a kezünk. Mindez a hideg és száraz levegő együttes hatásának köszönhető, mely a megfelelő ápolás és óvintézkedések nélkül súlyos problémákat okozhat nekünk.

A technológia kétajtós szekrényei

20120131-atechnologiaketajtosszekrenyei-olcsobbat-hu-01

Ne értsetek félre, nem szekrényekről fogok beszélni, bár a szekrényvásárlás is megér egy misét. Most egy másfajta kétajtós szekrényről beszélgetünk majd. Nem, nem a kedvenc klubotok kigyúrt, de jóképű ajtónállójáról… Na jó, nem árulok tovább zsákba macskát, a hűtőről beszélek.

Az erősebbik nem karácsonyi kívánságlistája

20110410-samsung-galaxysii-mobiltelefon-olcsobbat-hu-01

Ajándékozni jó. Ahogy növünk, egyre inkább rájövünk, hogy mekkora örömöt okoz, mikor azt látjuk, hogy a hozzánk közel álló emberek igazán örülnek egy tőlünk kapott ajándéknak. Az az ajándék lehet egy apróság, mások számára talán jelentéktelen dolog, és lehet persze egy olyan eszköz, ami miatt mindenki a megajándékozottat fogja irigyelni. Bárhogy is legyen. Nem az ajándék az igazán lényeges, hanem a személy, akinek adjuk.

Álom luxuskivitelben, avagy éléskamra amerikai módra

20111206-samsung-rs20crhs-hutoszekreny-olcsobbat-hu-01

Egy jó konyha akkor az igazi, ha a temérdek eszköz mellett, van benne egy valamire való hűtő- és fagyasztószekrény is, hiszen, minden ételnek ez a szíve és a lelke is. A választék széles, és a kivitel is gazdagon variálható, hiszen csak egy szavunkba kerül, hogy melyik irányból nyíljon a hűtőajtó, s hol legyen a fagyasztó. Vehetünk kombináltat, de akár különállót is, lehet színes vagy retró, sőt, immáron arra is van lehetőségünk, hogy ne csak európai szemmel nézelődhessünk az elektronikai üzletek kínálatában, hanem kicsit elkalandozhassunk a messzi „Újvilágéba” is. Ugyanis, még ha az amerikai konyhakultúra nem is olyan gazdag, mint az európai, azért a luxuskonyha fogalmát mégis csak nekik köszönhetjük. A titok nyitja pedig nem más, mint az Amerikában favoritnak számító, gigantikus méretű side by side hűtők, melyeknek egyik oldala fagyasztószekrényként, a másik pedig hűtőként funkcionál. Számtalan előnyeit pedig, immáron mi magunk is megcsodálhatjuk, hiszen e „kétajtós szekrények” a Samsung, az LG, a Daewoo, a Whirlpool közreműködésével már itthon is elérhetőek. A kínálatból, most egy egyszerűbb és egy fullosabb darabot szemeltem ki az olvasók számára, íme.

Apple Thunderbolt Display monitor – ínyencek megjelenítője

20110720-apple-thunderboltdisplay-monitor-olcsobbat-hu-01

Újabb terméket mutatott be az Apple, amelyre vélhetően a cupertinói cég minden hívője keselyűként fog lecsapni. A cég kütyüi és gépei közé dizájn tekintetében tökéletesen passzoló monitor persze már önmagában tetszhet a rajongóknak, az új készülékről azért nem árt tudni, hogy másban is kiváló: például, hogy a világ első megjelenítője, amit már a Thunderbolt csatlakozóval szereltek fel, ez pedig a képességeire is jótékony hatással van.

Halk és jéghideg: Cooler Master Hyper TX3 processzorhűtő

20100215-cooler-master-hyper-tx3-huto-olcsobbat-hu-01

Végre némelyest igazi nyár(szerű) alakult ki, melegszik az idő… és a gép. Bizony, az asztali gépekben a hűtők nagyon fontosak. Forog egy ventillátor a tápnál, a grafikus kártyán, és – ami talán a legfontosabb – a processzort is hűteni kell. Sok gépben szép lassan megfittyed a processzorhoz adott gyári hűtő – az egyébként is átlagos teljesítményű eszköz egyre kevesebbet hűt, ráadásul a hangja lassan sportkocsik túráztatásához hasonlatos. Érdekes módon legtöbb szakértő ismerősöm egyetlen modellt ajánl erre a helyzetre: a Cooler Master Hyper TX3-at.