CES 2012: OLED TV-k és high tech kütyük a kiállításról

20120114-ces-osszefoglalo-masodikresz-olcsobbat-hu-01

Consumer Electronics Show – második rész

Show must go on – hadd idézzük sokadikként a Queen örökzöld slágerét, hogy egyszersmind így vezessük fel a Consumer Electronics Show (CES) kapcsán készített kétrészes összefoglalónk befejező darabját. Az előző felvonásban a legújabb és legérdekesebb laptopokról, tabletekről és okostelefonokról esett szó, most pedig egy kicsit a szórakoztatóipari termékek felé vesszük az irányt: szó lesz néhány érdekes tévékészülékről, mutatunk egy-két játékosoknak szánt újdonságot, bónuszként pedig néhány olyan kütyüt mutatunk, amit az érdekes és hasznos, de annyira nem megfizethető kategóriába sorolnánk. Nézzük őket!

Ultrabook-áradat és Intel-alapú okostelefon a CES-en

20120111-ces-osszefoglalo-elsoresz-olcsobbat-hu-01

Consumer Electronics Show – első felvonás

Az év egyik legnagyobb konzumelektronikai szakvására a Consumer Electronics Show (CES), ez kétségtelen, a Las Vegas-i összejövetel évről-évre vonzza a technokraták figyelmét, s egyszersmind elbűvöli őket, végtelenül beindítja a fantáziájukat. Kétrészes összefoglalónkkal arra vállalkozunk, hogy összeszedjük a show legérdekesebb bejelentéseit, bemutassuk a legizgalmasabb újdonságokat. Nem álltatjuk magunkat: bár megpróbálunk minél teljesebb, kerekebb ismertetőt összeállítani, biztosan lesznek olyan finomságok, amik esetleg kimaradnak – a hiánypótló észrevételeket kommentekben várjuk! Vágjunk is bele: az első felvonásban a legújabb laptopokat, tableteket és okostelefonokat vesszük sorra.

Netezzünk a fa alatt is!

20111213-sony-vaiovpcf21z1e-laptop-olcsobbat-hu-01

Ki örül a laptopnak a fa alatt? Nos, én két kézzel kalimpálok, nem tudom, hogy hányan látják, de valószínűleg senki. Mindenesetre az tény, hogy az összes munkamániás oda lenne az örömtől meg vissza, ha az ünnepek alatt egy okos kis géppel ajándékoznák meg, amit nem csak könnyű használni, de könnyű hordozni is.

HP TopShot LaserJet Pro M275 nyomtató – minden tárggyal elbánik

20110913-hp-topshotlaserjetprom275-nyomtato-olcsobbat-hu-01

Csak úgy halmozza a hangzatosabbnál-hangzatosabb jelzőket a HP az új multifunkciós nyomtatójának nevében, talán nem jogtalanul: a lézeres készülék a gyártó első modellje, ami képes háromdimenziós tárgyak bescannelésére, és emellett természetesen fénymásolásra és nyomtatásra is kiválóan alkalmas. A letölthető alkalmazások sokasága segít bennünket a feladataink elvégzésében, a nyomtatáshoz akár a PC-nket sem kell bekapcsolnunk!

Canon X Mark I Mouse Lite egér – számolni is megtanult

20110804-canon-xmarkimouselite-eger-olcsobbat-hu-01

A Canon számtalan termékével foglalkozhatnánk, egeret akkor sem sokat találnánk a gyártótól: az X Mark I Mouse Lite egyike a vállalat ritkaságainak, s már csak azért is érdekes, mert amellett, hogy kiválóan tölti be a számítógéphez nélkülözhetetlen derék rágcsáló szerepét, ráadásul számológépként és numerikus billentyűzetként is szolgál. Három az egyben – lássuk, hogy működik a kütyü a gyakorlatban!

HP TouchSmart 610 asztali számítógép – egyben van

20110710-hp-touchsmart610-asztalipc-olcsobbat-hu-01

Amikor asztali számítógépet vásárolunk, ritkán jutnak eszünkbe a képernyővel egybeszerelt modellek, igaz, ebben az is közrejátszik, hogy többségük meglehetősen drága. Rossznak semmiképpen nem neveznénk őket, nem véletlen, hogy az Apple terjesztette el leginkább ezt a formulát, majd többi gyártó is sikeresen lemásolta. A HP immár három éve rukkol elő az érintőkijelzős TouchSmart modellekkel: az azonos nevű szoftver révén ez a sorozat különösen népszerű, és nem érheti panasz a legújabb darabot sem.