Időkibővítő készülékek

Mégis mikor?

Biztosan minden családban elhangzik e költői kérdés, amelyre magunk sem tudjuk a választ. Ezt, vagy azt kéne már csinálni, ablakot is pucolni, rendet tenni a pincében. Mégis mikor?
Talán nem vagyok egyedül azzal az érzéssel, hogy időnként kicsúsznak a háztartási teendők a kezemből. Elegendő egy hirtelen jött programváltozás, és máris úgy érzem szalad az egész lakás. Persze besegít a ház ura, ha épp jut rá ideje, de gyakran akkor járok a legjobban, ha inkább lefoglalja az ifjabb nemzedéket valami házon kívüli tevékenységgel. Sokunk eljátszott már a gondolattal, hogy segítséget fogad egy takarítónő személyében, de ez az opció nem mindenki számára elérhető, vagy épp optimális megoldás. Ha van rá módja és fontolóra veszi ezt a lehetőséget, akkor az alábbiakat vegye figyelembe:

A modern Mary Poppins

Településenként változó, hol, mennyiért találunk segítséget, csak tájékoztató adatként vehetjük figyelembe az általunk beszerzett árajánlatot, amely heti egy alkalomra szól, ennek ára 9.000 Ft. Van aki órabérben számol, annak is megvan az előnye, a fix összegben pedig előre egyeztetett fix feladatok elvégzése foglaltatik, időlimit nélkül. Mi fér bele ebbe az árba?
- porszívózás, felmosás, portörlés
- mellékhelyiségek takarítása, vízkőmentesítés
- mosógép elindítása, teregetés
- mosogatás, átlagos szennyezettségű konyha rendberakása
- növények öntözése
- kárpitok porszívózása, időnként abroszok, székpárnák kimosása
- alkalmilag bevásárol


Igen ám, de ezért az árért
- nem mos ablakot, ajtót, függönyöket
- nem pakolja el a mosott ruhát
- nem vasal
- nem szedi össze a gyerekeknél a szétszórt játékokat
- nem pakolja el az elöl hagyott holmijainkat
- alkalmilag sem húzza el a bútorokat

És még számos dolgot nem tesz, amely már a feláras nagytakarítás részét képezi. Persze ezeket megcsinálhatjuk mi magunk, amíg segítségünk elvégzi a többi munkát. Nekem a legfőbb ellenérvem az volt, hogy csak hetente egyszer jön. A mi lakásunk por szempontjából nem szerencsés, és ezzel biztosan nem vagyok egyedül. A hét egyetlen napján kapnék segítséget, de nekem minden nap porszívóznom kell, a kiborult DUPLO épp úgy rám vár, ahogy a frissen mosott ruhák elpakolása is. Mi hát a megoldás?

Okos háztartás

Ma már számos olyan gép, robot kapható, amely minimális törődést igényelve leveszi vállunkról a terhek egy részét. Minél több ilyennel szereljük fel háztartásunkat, annál több szabadidőnk marad. Vannak persze ügyes marketingfogások is a piacon, mi most az igazán hasznos holmikat kutattuk fel Önnek amelyek tényleg megérik az árukat, amely nem csupán egy drága giccs.

A mosógép, amely tényleg felismeri a koszt

Amelybe már tényleg csak be kell dobálni a szennyest. A Samsung mindenre gondolt, amikor az Eco Bubble termékcsalád modelljét kifejlesztette. A WW10H9600EW modell 10 kg kapacitású Smart technológiás mosógépével már tényleg nem nagy ügy a mosás. Bár el kell ismernünk, ára valóban borsos, de lássuk mit kapunk ezért az árért?

Mit is jelent az Eco Bubble, avagy moss okosan és légy környezettudatosabb!

WF1802WFVS_Samsung_ecobubble_mosogep

Eco Bubble mosógépek | További energiatakarékos mosógépek >>

Régóta keresed a megoldást arra, hogy alacsony hőfokon is hatékonyan moshass? Ha még nem hallottál  az Eco Bubble technológiáról, akkor éppen itt az ideje!

Mit érdemes lecserélni ősszel a háztartásban?

Fiatal nő robotgéppel a kezében

Hajszárítók többféle szűkítővel | Szendvics sütők már 3 100 Ft-tól!  | Multifunkciós konyhai robotgépek

Beköszöntött egy új évszak, és az ősz ismét arra késztet minket, hogy megváltoztassuk egy kicsit a mindennapjainkat. Főleg azokat, akiknek gyerek van a családjában.

A+ energiaosztályú mosógépek olcsón! >>

Konyhai robotolás…

Fiatal nő a konyhában

A konyhai előkészítést segítő kézi mixerek | Praktikus konyhai mérlegek | Energiatakarékos mosogatógépek

„Végy egy csipet sót, egy merőkanálnyi lisztet, egy pohárnyi tejet és…” Aki nem gyakorlott a konyhában valószínűleg már a mondat kezdeténél a fejét fogja és ha eddig még lett is volna kedve főzni, most bizonyára elmegy.

Fagyasszam vagy ne fagyasszam?

Fiatal nő kinyitja a hűtőt a konyhában

Népszerű fagyasztószekrények | Felső mélyhűtős hűtőgépek | Alsó fagyasztós hűtőszekrények

A legtöbb háziasszony szembe kerül ezzel a kérdéssel hetente legalább egyszer. Nem láttam még olyan nőt, magamat is beleértve, aki képes volt eltalálni tökéletesen, hogy mennyit főzzön vagy éppen vásároljon. Valahogy a mennyiséggel még nincs semmi baj, amikor bemegyünk a boltba és ránézünk a bevásárlólistánkra. De a kasszánál és otthon a hűtő előtt mindig kiderül, hogy többet vettünk, mint amit megeszünk vagy amit raktározni tudunk. És ilyenkor jön a kérdés, hogy mit is csináljunk az étellel.

Egy bubis, két bubis, sok bubis – Szénsavazz!

Fiatal nő szódát iszik a parkban

SodaStream szódagépek | Dobd fel magad energiaitallal | Frissülj fel teával!

Víz, víz, víz! Bármennyire is finomak a cukros lötyik, bármennyire is jól esik az embernek a jéghideg sör, a szomjat még mindig a víz csillapítja a legjobban és állítólag a szervezetünknek is ez tesz jót a leginkább. Persze most elkezdhetünk vitatkozni a buborékos változatú ásványvíz, a nátriumtartalom és az egyéb nyalánkságok testünkre gyakorolt hatásáról, de ebbe nem megyünk bele. A víz jó és kész. A szóda pedig finom, pont.