Ki vesz ma már GPS készüléket?

20120108-akai-gps3280-gps-olcsobbat-hu-01

Fogós kérdés, és egyáltalán nem alaptalan. Az okostelefonok egyre erőteljesebb népszerűsödése számos másik termékkategóriát rosszul érintett, a kompakt fényképezőgépek mellett például a GPS készülékeknek sem megy úgy, mint hajdanán. Gondoljunk bele, ma már minden mobilban van helymeghatározó rendszer, gyakorlatilag nem is fizettetik meg velünk az életmentő alkatrészt, sőt sok gyártó profi szoftvert ajándékoz a készüléke mellé, hogy a telefon a lehető legteljesebb élményt nyújtsa. A GPS-gyártóknak befellegzett: aki tud, az a szoftverekre koncentrál, aki teheti, megpróbál alternatív piacokra betörni, például az autók fedélzeti számítógépét pécézik ki maguknak. Ennek ellenére bizonyára vannak olyanok, akik a jó öreg GPS készülékekre voksolnak, amin nem csodálkozunk, hiszen ezek az eszközök jobbára még mindig felkészültebbek, mint a telefonos megoldások – ezekből ajánlunk most három típust.

Elindult az Olcsóbbat.hu nyári aloldala

20110622-olcsobbat-nyaraloldal-olcsobbat-hu-01

A nyár hivatalosan is kezdetét vette, az iskola véget ért, a vizsgaidőszak végén járunk, és most lesz érdemes szabadságot kivenni a munkahelyről. Az időjárás ugyan olykor megviccel bennünket egy komolyabb esőzés formájában, de cserébe máskor meleg és napsütés várja a nyaralni vágyókat: a strandon lángosozhatunk, fesztiválokon mulathatunk, és annyit utazunk, amennyit az időnk és a pénztárcánk megenged.

Toshiba Thrive tablet PC – a japánok is megérkeztek

20110607-toshiba-thrive-tabletpc-olcsobbat-hu-01

Kissé megkésve, de a Toshiba is betörni készül a nyugati piacokra a maga tablet PC-jével. A Thrive nem vállal túl sokat, de panasz mégsem érheti, mert így is helytáll az élmezőnyben, ráadásul több saját szoftveres megoldással érkezik, ami megkönnyíti a készülék használatát, olykor pedig a hétköznapi feladatok megoldását is segíti. Lássuk, mi jót rejt az új eszköz!

TomTom Go 2435 GPS készülék – hangfelismeréssel

20110226-tomtom-2435-gps-olcsobbat-hu-01

A GPS-eiről ismert TomTom bemutatta legújabb navigációs készülékeit; a gyártó ezúttal két modellel készül, a Go 2435-tel és annak nagytestvérével, a Go 2535-tel. A két eszköz sok tekintetben hasonló egymáshoz, egyedül az érintőképernyő mérete az, ami különbözik. Szerencsére a legfontosabb funkciót mindkét változat megkapta: ez pedig a hangfelismerés.

Razer Chimaera fejhallgató – a versenyjátékosok választása

20110223-razer-chimaera-fejhallgato-olcsobbat-hu-01

Ritkábban tudunk foglalkozni a Razer-termékekkel, mint szeretnénk, ennek az egyik oka az, hogy bár a gyártó kiegészítői rendszerint nagyon jó minőségűek, és sokszor számos érdekes funkcióval rendelkeznek, mégis nagyon drágák, így általában azok áldoznak rájuk, akik például nemcsak hardcore játékosok, de versenyszinten is, már-már sportszerűen vesznek részt virtuális kalandjaikban.

Garmin Nüvi 265WT GPS – a kategória királya

20110123-garmin-nuvi265wt-gps-olcsobbat-hu-01

A Garmin egyik GPS-készülékével már foglalkoztunk korábban, és akkor sem panaszkodhatunk az eszköz minősége kapcsán. Jó hírünk van a gyártó kedvelői számára: a Nüvi 265WT-ről sem tudunk rosszat elmondani! Vagyis de, viszont nem merünk, mert a belépő kategória egyik jeles képviselőjéről van itt szó, amelyik ráadásul még sok olyan funkcióval is bír, ami a magasabb árfekvésű gépek sajátja.