tablet pc

Google Nexus 7 tablet – a Google referencia táblagépe

3 Perc olvasási idő
tablet pc

Google Nexus 7 tablet – a Google referencia táblagépe

3 Perc olvasási idő

Asus tabletek | Népszerű Androidos táblagépek | Tablet és laptop táskák
A Google folytatja jó szokását, egy kiemelt partnerével karöltve maga mutatja meg, milyennek kell lennie ma egy androidos mobileszköznek! A Nexus 7 tablet az Android 4.1-es verziója kapcsán mutatkozott be, és meg kell hagyni: a keresőmotorjáról ismertté vált vállalat és az Asus pazar munkát végzett. A táblagép nemcsak kellően gyors, kényelmes és funkciógazdag, de az árcédulája láttán sem fogjuk hanyatt dobni magunkat! Még ha vannak is hibái, kijelenthetjük: nincs még egy ilyen jó kütyü ebben az árkategóriában.

Szokványos megjelenésű a Nexus 7, éppen annyira van túlcicomázva, amennyire kell, hogy trendi legyen a kütyü. A tablet feketeszínű (igaz, a bejelentésekor fehér festésű modellt is mutatott a Google), nem is tűnik ki elsőre a nagy átlagból, a hátsó borítás viszont finom textúrájú és matt, amibe gyengéden vésték bele a „Nexus” és „Asus” feliratokat. Jól áll neki! Említésre méltó a tablet kávájának kialakítása is, az eszköz a széleken meglepően vékony, ami nagyban fokozza a kényelmet, ha huzamosabb ideig használjuk. A Nexus 7 egyébként 7,8 x 4,72 x 0,4 hüvelyk nagyságú, a mérlegen 336 grammot nyom – ilyen tömegű a Samsung Galaxy Tab 2 héthüvelykes változata is.

Google Nexus 7

Ha állított módban használjuk a Nexus 7-est, az 1,2 megapixeles előlapi kamera felül, középen helyezkedik el, jobboldalt találjuk a kikapcsoló gombot a hangerő szabályozókkal, lefelé haladva, alul pedig a fülhallgató bemenete és a microUSB-csatlakozó vár ránk. A 2 hüvelyk hosszú hangszórónyílás szintén alul, a kütyü hátulján kapott helyett. Ha már itt tartunk, a kialakításnál egyúttal visszaköszön a Nexus 7 néhány alapvető hibája: a tableten nincs HDMI-csatlakozó, nincs hátsó kamera, és a belső memóriát sem bővíthetjük memóriakártyával – úgy tűnik, kompromisszumot kell kötni az alacsony ár miatt!

Google Nexus 7

Mint említettük, a Nexus 7-esen az Android legújabb, 4.1-es (Jelly Bean) változata fut – az operációs rendszerrel már mi is foglalkoztunk korábban. A nyitóképernyő alapvetően úgy működik, mint mindegyik más androidos tableten, de kapunk egy sor testreszabási lehetőséget és néhány új kényelmi funkciót is. A szokásos Google-alkalmazások itt is visszaköszönnek: hozzáférhetünk a Play áruházhoz, a Musichoz, a Bookshoz és a Magazineshoz, van Chrome, Google Maps, Google Plus és Gmail is többek között, továbbá természetesen a Google Now is elérhető, ami információkat közöl az időjárásról, a buszmenetrendről vagy a közeli éttermekről. Az Android 4.1-es pontossága sokat javult, ami a gépelést illeti, és itt is kapunk olyan hangfelismerőt, mint a Siri az Apple új kütyüin.
A Nexus 7-ben egy NVIDIA Tegra 3 processzor dübörög, a négy- plusz egymagos lapka 1,3 GHz-es órajel mellett ketyeg, és 12 magos grafikus chip jár mellé. A tabletbe 1 GB-nyi DDR2-es RAM került, ezt továbbá egy 802.11 b/g/n szabványú Wi-Fi-adapter, Bluetooth, giroszkóp, gyorsulásmérő és GPS egészíti ki. Ja, és ki ne hagyjuk: az NFC is támogatott, így az Android Beamről sem kell lemondanunk!

A Nexus 7 elnevezése árulkodó, de azért leírjuk: a tablet 7 hüvelykes kijelzőt kapott, ami mögött IPS panel dolgozik. Utóbbi széles betekintési szöget és remek fényerősséget biztosít, ráadásul az 1280×800 pixeles felbontás kiváló élességet és pixelsűrűséget jelent: a grafikák és a szövegek rendkívül szépek. Az egész rendszer nagyon korrekt: egy ilyen összeállításon meseszépen futnak az 1080p-s videók, valamint a Grand Theft Auto III és a Max Payne mobilos változatai is. A látvány olyan, mint bármelyik más, erősebb kütyün, és ne feledjük el, hogy árban ez az egyik legversenyképesebb eszköz!
A Google szerint 9 óra üzemidővel számoljunk, ha videót nézünk folyamatosan, ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a Nexus 7 kényelmesen kihúzza napi egyszeri töltéssel. Két kiadása kapható: az olcsóbbik változat 8 GB, a drágábbik 16 GB belső memóriával érkezik. A Google Nexus 7 kiváló választás bárki számára – melegen ajánljuk!

Tablet mániásoknak ajánljuk:

Asus Google Nexus 7 16GB tablet Asus Google Nexus 7 16GB legjobb ajánlat (további Asus tabletek)
Samsung Galaxy Tab 2 P3110 8GB tablet Samsung Galaxy Tab 2 P3110 8GB legjobb ajánlat (még több Androidos táblagép)
Apple iPad 3 Wi-Fi 16 GB táblagép Apple iPad 3 Wi-Fi 16 GB legjobb ajánlat (Apple iPadek kedvező áron)

Ajánlott bejegyzések
3dapplebevitelirodatablet pc

Digitális tervezőnaptárak - kézzel írva

8 Perc olvasási idő
Sokan már novemberben gondoskodnak a jövő évi naptárról, mivel munkaeszközük, s van, aki csak több hónapos határidővel tud dolgozni. Általában a szolgáltatóknak…
canonfényképezőgpsmobiltelefonokosórasporttablet pc

Hurrá, nyaralunk!

6 Perc olvasási idő
    A 21. században élő embereknek már természetes az egyszerre több fronton helytállás fogalma. Minden médiából áramlik a megfelelési kényszer, legyünk…
tablet pc

Hogyan segítheti a tablet a gyermek fejlődését?

1 Perc olvasási idő
Tabletek kedvező áron | Androidos tabletek | Kis képernyős táblagépek A gyermekeknek szóló laptopok és mobilok hosszú évek óta létező termékek, ezért…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük