Mi jöhet még a full HD felbontás után?

20120130-4kosszefoglalo-olcsobbat-hu-01

A digitális korszakkal akaratlanul előtérbe került a felbontás kérdése, ma már boldog és boldogtalan is azzal foglalkozik, hogy a tévéje hány pixelt képes megjeleníteni, a kamerája milyen részletességgel tud videót rögzíteni. Az SD-korszakban ez senkit nem érdekelt, a gyártók a HD-tévék bemutatkozása után gondoskodtak róla, hogy az egyszeri felhasználót az is érdekelje, milyen részletességgel jelenjen meg a kijelzőn az adott videó vagy fotó. A „nagyfelbontású” tartalmak mindennél jobban elterjedtek, amik maximális kiélvezéséhez 720 és 1080 pixelsoros televíziók szükségesek.

Ultrabook-áradat és Intel-alapú okostelefon a CES-en

20120111-ces-osszefoglalo-elsoresz-olcsobbat-hu-01

Consumer Electronics Show – első felvonás

Az év egyik legnagyobb konzumelektronikai szakvására a Consumer Electronics Show (CES), ez kétségtelen, a Las Vegas-i összejövetel évről-évre vonzza a technokraták figyelmét, s egyszersmind elbűvöli őket, végtelenül beindítja a fantáziájukat. Kétrészes összefoglalónkkal arra vállalkozunk, hogy összeszedjük a show legérdekesebb bejelentéseit, bemutassuk a legizgalmasabb újdonságokat. Nem álltatjuk magunkat: bár megpróbálunk minél teljesebb, kerekebb ismertetőt összeállítani, biztosan lesznek olyan finomságok, amik esetleg kimaradnak – a hiánypótló észrevételeket kommentekben várjuk! Vágjunk is bele: az első felvonásban a legújabb laptopokat, tableteket és okostelefonokat vesszük sorra.

Asus Wavi Xtion Pro mozgásérzékelős kamera – a jövő távirányítója

20110418-asus-wavixtionpro-taviranyito-olcsobbat-hu-01

A következő poszt olyan tekintetben rendhagyónak számít, hogy a kiegészítő elsősorban az Asus Wavi Xtion médiamegosztójával együtt használható, azzal viszont nagyon is. Az idei év második negyedében – áprilistól júniusig bezárólag – boltokba kerülő kütyü a Microsoft Kinectet utánozza, méghozzá nem is akárhogy, elvégre a kiegészítőt az a PrimeSense fejlesztette, aki a konzolos kamerát is összerakta.

Sony MHS-TS20K videókamera – trendkövetőknek

20110126-sony-bloggiemhsts20k-videokamera-olcsobbat-hu-01

A Sony Bloggie (leánykori nevén MHS-TS20K) igazi divattermék: jól néz ki, praktikus, és árához mérten sokat tud. Bárhova cipelhetjük, bármilyen bulit vagy eseményt rögzíthetünk vele, igaz, cserébe kénytelenek leszünk megbarátkozni a többnyire a méretéből és egyszerűségéből fakadó hátrányaival is. Terítéken a zsebbe csúsztatható MHS-TS20K.

LG 50PX950N tévé – elvarázsol

20110115-lg-50px950n-teve-olcsobbat-hu-01

Megint tévé, megint plazma. Az LG plazmatévéiről szóltunk már korábban a blog keretein belül, sőt konkrétan azzal az 50PK950-es modellel foglalkoztunk mi is, amelyre a koreai gyártó az új 50PX950-est építette: jelen esetben szinte ugyanarról a készülékről van szó, azonban az új tévé több olyan funkcióval is bír, amely a jövőre vonatkozóan meghatározó lehet majd.

Logitech C910 HD Pro webkamera – kifogásolhatatlan

20110109-logitech-c910prohd-webkamera-olcsobbat-hu-01

Mára sem a kamerák, sem pedig az internet sebessége nem akadályozzák meg a gyártókat abban, hogy HD-felbontáson rögzítő webkamerákat dobjanak piacra, és szerencsére ezt egyes vállalatok – mint a svájci Logitech is – remekül kihasználják. A C910-re egy rossz szavunk sem lehet: tökéletes hang- és képminőséggel teszi feledhetetlenné a videochatet.