Mi jöhet még a full HD felbontás után?

20120130-4kosszefoglalo-olcsobbat-hu-01

A digitális korszakkal akaratlanul előtérbe került a felbontás kérdése, ma már boldog és boldogtalan is azzal foglalkozik, hogy a tévéje hány pixelt képes megjeleníteni, a kamerája milyen részletességgel tud videót rögzíteni. Az SD-korszakban ez senkit nem érdekelt, a gyártók a HD-tévék bemutatkozása után gondoskodtak róla, hogy az egyszeri felhasználót az is érdekelje, milyen részletességgel jelenjen meg a kijelzőn az adott videó vagy fotó. A „nagyfelbontású” tartalmak mindennél jobban elterjedtek, amik maximális kiélvezéséhez 720 és 1080 pixelsoros televíziók szükségesek.

Te melyik testrészedről készítettél már másolatot?

20120123-canon-fc120-fenymasolo-olcsobbat-hu-01

Ki ne érzett volna már csábítást arra, hogy játsszon egy kicsit a fénymásológéppel? Bármilyen komoly, fontos funkciót betöltő irodai eszközről is van szó, mégis minden felhasználó diák, felnőtt, irodista fejében megfordult már, hogy mi lenne, ha kezét, száját, arcát és egyéb testrészeit nyomná order cheapest propecia online oda, ahová általában a papírt szokta. Mindenkiben megbújik egy kíváncsi gyerek és a fénymásológép ezt rendszeresen ki is hozza mindannyiunkból.

Megosztjuk a médiát: Western Digital WDBABG0000NBK-EESN

20100329-wd-mediamegoszto-olcsobbat-hu-01

Médiamegosztó? Az meg mi fán terem? Nos, ha már lassacskán sales cialis úgyis a polc tetejére kerülnek a régi videók, itt van ez az apróság, amellyel még könnyebbé tehetjük a filmjeink lejátszását. A Western Digital WDBABG0000NBK-EESN ugyanis a médialejátszás egy újabb fejezetének gyermeke.

Nyomtató, szkenner, másoló egyben: Epson Stylus SX200

20091215-epson-stylus-color-sx-200-1

Rég volt már, hogy egy multifunkciós nyomtató valami drága, böhöm nagy, irodai gépszörnyet takart. Otthoni, olcsó, minőségi modellek is piacon vannak már egy ideje, például az olcsobbat.hu kategória-kedvence, az Epson Stylus SX200.

Kő, papír, fénymás, olló

2007-08-27-coffee

Eszméletlen jó reggelt kívánunk minden kedves olvasónknak ezen a kellemes hangulatú hétfő reggelen! Ilyenkor, mikor indul a hét, rendszerint összezsúfolódik az Olcsóbblog teljes szerkesztőgárdája (azaz egyedül én), szűk kis szerkesztőségi irodánkban (a szobámban, ami nagyjából 20 négyzetméteres lehet), hogy kigondoljuk, milyen témákkal fogjuk elkápráztatni Önöket, nyájas olvasókat a héten. Általában úgy kezdődik a dolog, hogy mindenki leül a saját csúcsteljesítményű számítógépe elé (az én középkategóriás céges laptopom), gúvadt szemekkel fürkészi a különböző hír- és techsite-ok újdonságait (csukott szemmel nézem a monitort és gondolkozom), amikről Önöknek írhatnánk, aztán mikor kifogytunk a saját öteleteinkből, reménykedve a főszerkesztőre (jobbára én volnék) tekintünk, mentőötletek gyanánt. Ezután, körülállva a szerkesztőségi tárgyalóasztalt (közepes, de méreteit tekintve funkcionálisan kihasznált íróasztalom van) felírjuk az összegyűlt javaslatokat egy flipchart-ra (frissítem az olcsobbat.txt-t), és pezsgőt bontunk afeletti örömünkben, hogy ezen a héten is felülmúlhatatlant fogunk alkotni az Önök megelégedésére (összeszedem magam, bevánszorgok dolgozni az irodába).

Milyen témák is várhatók a héten, miből is szemezgethetnénk különös árukapcsolásainkat, talán a hétvége eseményeiből? Ajánlhatnánk fegyvereket netán, annak örömére, hogy megalakult a Gárda, de még csak alsókategóriás önvédelmi eszközöket sem árulunk (bár egy ideig azért gondolkoztunk rajta, hogy mondjuk a hűtőszekrény annak számít-e). Ajánlhatnánk turmixgépet nászajándékba, de mi van, ha az ifjú pár inkább pénzt kérne az esüvőre, hogy aztán a “bevételt” jótékony célra ajánlja fel? Írhatnánk telefonokról, annak kapcsán, hogy végre valóban kártyafüggetlenre törték fel az iPhone-t, sőt már perelnének miatta a szolgáltatók, de ez a téma meg már elég unalmas. Szívesen ajánlanánk “Fidel örökké él” címmel kubai szivart és rumot, de sajnos ezt sem forgalmazunk.

Feloldandó ezt a nagy dilemmát, szerkesztőségi gyűlésünkön egyöntetűen a következő megoldást találtuk ki: csukott szemmel kattintunk egyet az Olcsóbbat “Számítástechnika” kategóriájának alkategóriái között, aztán lesz ami lesz. Lássuk, illetve pont hogy ne lássuk, és kattintsunk, az eredmény pedig: jó olvasást kívánunk a reggeli kávé mellé minden irodai dolgozónak a fénymásolókról (jé, árulunk fénymásolót?)! Azon még úgysem csináltuk.