Ezekkel a játékokkal játszottunk tavaly

20120203-batman-arkhamcity-jatek-olcsobbat-hu-01

A tavalyi év sokak szerint hosszú ideje az egyik legjobb volt a videojátékos megjelenések szempontjából, és mi csak osztani tudjuk a véleményüket: a 2011-es esztendő bővelkedett a remek programokban, s bár az emberek ízlése igencsak változó, gyakorlatilag bárki találhatott a fogára való szórakozást. Komoly feladatra vállalkozunk: összeszedjük a tíz legjobb címet, ezekkel garantáltan nem fogtok mellé, ha beruháztok rájuk!

Mi lehet érdekes egy dokkolóállomásban?

20120117-kee-deskphonedock-dokkolo-olcsobbat-hu-01

A blog keretein belül már többször is foglalkoztunk különféle dokkolókkal (az egyik termetesebb összeállításunkat itt találjátok meg), s bár a legtöbbről elmondható, hogy különbözőek valamennyire, általában túl sok extrát nem kínálnak azon kívül, hogy remekül hangosítják ki az MP3-ainkat és pofásan néznek ki. Mostani cikkünkben arra vállalkoztunk, hogy néhány érdekesebb darabot emeljünk ki, olyanokat, amiket extravagáns külsejük vagy éppen sajátos funkcióik miatt vennénk meg. Természetesen a választék hatalmas, most csak három dokkolóval foglalkozunk, de – ki tudja? – a jövőben talán elővesszük még a témát néhány újabb termék bemutatásának erejéig.

Terítéken a kicsi és okos zenedobozok – dokkoló-körkép

20111023-audyssey-lowereastsidedockair-dokkolo-olcsobbat-hu-01

Sokszor mondtuk már, manapság nem mindenkinek van igénye, sőt pénze arra, hogy csúcskategóriás hi-fi tornyot vásároljon zenehallgatásra, no meg persze az óriási népszerűségnek örvendő MP3-formátum korában nem is feltétlenül van értelme ennek: a tömörített állomány révén sok apró részlet tűnik el a dalból, ehhez pedig felesleges súlyos összegeket költeni a legmodernebb rendszerekre. A hangos zenehallgatás, mint olyan, persze nem tűnt el, ezért az MP3-lejátszókhoz és okostelefonokhoz most három ígéretes dokkolót mutatunk be.

Altec Lansing inMotion iMT630 dokkolóállomás – almát lehet tenni bele

20110923-alteclansing-inmotionimt630-dokkolo-olcsobbat-hu-01

Az Altec Lansing úgy véli, a konzumelektronika tulajdonképpen a felhasználó szokásainak kivetülése: ha valaki állandóan mozgásban van, akár csak a lakáson belül, nem fog óriási hi-fi tornyot venni, kényelmesebb az iPhone-on vagy az iPodon tartani a zenéket, azután egy dokkolóállomás segítségével ott állítunk fel instant diszkót, ahol jól esik. Az amerikai gyártó legújabb terméke pontosan az ilyen embereknek készült: az inMotion iMT630 könnyen hordozható, mégis kiváló minőséget biztosít hosszú üzemidő mellett.

Sony Cyber-shot DSC-WX10 fényképezőgép – igazi kompakt darab

20110817-sony-cyberhostdscwx10-fenykepezogep-olcsobbat-hu-01

A Sony kompakt fényképezőgépeit nem érheti panasz általában, azokat az elvárásokat, amiket ennek a kategóriának a tagjai hivatottak teljesíteni, a gyártó modelljeinek sem okoznak problémát. Kisméretűek, meglehetősen sok automata és manuális beállítási lehetőséget találunk rajtuk, ugyanakkor viszonylag jó minőségű felvételeket készíthetünk velük – persze van az a felbontás, ahol már látszik a lemaradás.

HP Officejet 100 Mobile nyomtató – mobilizált nyomtatás

20110527-hp-officejet100mobile-nyomtato-olcsobbat-hu-01

Újabb hordozható nyomtatóval rukkolt elő a HP, és míg az Officejet H470 mérsékelt teljesítményt produkált, addig az Officejet 100 Mobile meglehetősen szépen teljesít. Rendben: árban talán kicsit elszállt a gyártó (tény, hogy ennyiért komolyabb asztali gépeket találni), de ebben a kategóriában kevés alternatíva között válogathatunk, úgyhogy érdemes megfontolni a beszerzését.