CES 2012: OLED TV-k és high tech kütyük a kiállításról

20120114-ces-osszefoglalo-masodikresz-olcsobbat-hu-01

Consumer Electronics Show – második rész

Show must go on – hadd idézzük sokadikként a Queen örökzöld slágerét, hogy egyszersmind így vezessük fel a Consumer Electronics Show (CES) kapcsán készített kétrészes összefoglalónk befejező darabját. Az előző felvonásban a legújabb és legérdekesebb laptopokról, tabletekről és okostelefonokról esett szó, most pedig egy kicsit a szórakoztatóipari termékek felé vesszük az irányt: szó lesz néhány érdekes tévékészülékről, mutatunk egy-két játékosoknak szánt újdonságot, bónuszként pedig néhány olyan kütyüt mutatunk, amit az érdekes és hasznos, de annyira nem megfizethető kategóriába sorolnánk. Nézzük őket!

Ultrabook-áradat és Intel-alapú okostelefon a CES-en

20120111-ces-osszefoglalo-elsoresz-olcsobbat-hu-01

Consumer Electronics Show – első felvonás

Az év egyik legnagyobb konzumelektronikai szakvására a Consumer Electronics Show (CES), ez kétségtelen, a Las Vegas-i összejövetel évről-évre vonzza a technokraták figyelmét, s egyszersmind elbűvöli őket, végtelenül beindítja a fantáziájukat. Kétrészes összefoglalónkkal arra vállalkozunk, hogy összeszedjük a show legérdekesebb bejelentéseit, bemutassuk a legizgalmasabb újdonságokat. Nem álltatjuk magunkat: bár megpróbálunk minél teljesebb, kerekebb ismertetőt összeállítani, biztosan lesznek olyan finomságok, amik esetleg kimaradnak – a hiánypótló észrevételeket kommentekben várjuk! Vágjunk is bele: az első felvonásban a legújabb laptopokat, tableteket és okostelefonokat vesszük sorra.

Netezzünk a fa alatt is!

20111213-sony-vaiovpcf21z1e-laptop-olcsobbat-hu-01

Ki örül a laptopnak a fa alatt? Nos, én két kézzel kalimpálok, nem tudom, hogy hányan látják, de valószínűleg senki. Mindenesetre az tény, hogy az összes munkamániás oda lenne az örömtől meg vissza, ha az ünnepek alatt egy okos kis géppel ajándékoznák meg, amit nem csak könnyű használni, de könnyű hordozni is.

Canon X Mark I Mouse Lite egér – számolni is megtanult

20110804-canon-xmarkimouselite-eger-olcsobbat-hu-01

A Canon számtalan termékével foglalkozhatnánk, egeret akkor sem sokat találnánk a gyártótól: az X Mark I Mouse Lite egyike a vállalat ritkaságainak, s már csak azért is érdekes, mert amellett, hogy kiválóan tölti be a számítógéphez nélkülözhetetlen derék rágcsáló szerepét, ráadásul számológépként és numerikus billentyűzetként is szolgál. Három az egyben – lássuk, hogy működik a kütyü a gyakorlatban!

Dell XPS 15z laptop – reszkess, MacBook Pro!

20110526-dell-xps15z-laptop-olcsobbat-hu-01

A laptopgyártók kínosan érezhetik magukat olykor: vékony laptopot szeretnének összehozni, de a méretért cserébe meg kell szenvedniük. A gép teljesítménye gyenge, az akkumulátor hamar lemerül, és különben is: elképesztő pénzekért vesztegetik ezeket a notebookokat. A Dell is hasonló cipőben járt idáig, az XPS 15z azonban kiválóan helytáll ebben a szegmensben.

Dell Inspiron M102z laptop – az igazi dilemma

20110403-dell-inspironm102z-laptop-olcsobbat-hu-01

Nehéz eldönteni, hogy tulajdonképpen minek nevezhető a Dell Inspiron M102z: akkor most ez egy nagyon erős netbook, vagy inkább egy gyengécske notebook? Akárhogy is legyen, az tény, hogy az eddigi tapasztalatok azt mutatják, az emberek igénylik ezt a kategóriát: a M102z tökéletes vétel lehet nekik, és bár a legújabb játékok nem fognak elfutni rajta, alapvető grafikai feladatokra kiválóan használható a laptop.