Legyen kényelmesebb a digitális olvasás!

20111220-onxy-booxm90-ekonyvolvaso-olcsobbat-hu-03

Az e-book olvasók előnyeit már számtalanszor kiveséztük, ugyanakkor kétségtelen, hogy az újdonsült hóbortnak megvannak a maga hátrányai. Egyetlen kütyünk van, kevés dologra kell odafigyelnünk, arra viszont nagyon. Ha az e-book olvasó koszolódik, karcolódik, urambocsá’ leejtjük szerencsétlent a földre, könnyen lehet, hogy éveken keresztül emlékeztet majd a nyoma felelőtlenségünkre. A digitális könyvek vásárlása sok tekintetben praktikusabb, ráadásul az élmény és a kényelem még tovább fokozható – cikkünkben mutatunk néhány érdekes kiegészítőt a jövő hétköznapjainak egyik legmeghatározóbb kütyüjéhez!

Olcsón is lehet projektort venni, mutatunk néhányat!

20120119-epson-empdm1-projektor-olcsobbat-hu-01

Érdekes módon az emberek ritkán gondolkodnak projektorban, ha a házimozizni szeretnének, sőt előadóként is inkább az jut az eszünkbe, hogy elég egy pendrive vagy laptop, majd nézünk, mikor az előadóhely nincs felszerelve vetítővel. Előfordulhat. Pedig egy jó projektor igazán hasznos, s ma már korrekt áron férhetünk hozzá jó kép- és hangminőséget ígérő eszközökhöz is, és ugye általában az ember jobban szeret egy hatalmas felületen filmet nézni vagy játszani, mint a tévén, aminek ugye anyagi okokból vannak méretkorlátai. Szóval a vásznakat, lepedőket elő, nézzük ki a legalkalmasabb falfelületet és húzzuk be a függönyt: mutatunk három projektort, ami nemcsak jól működik, de a pénztárcánkat sem fekszi meg!

Régi kontrollerek új köntösben

20111021-razer-onza-kontroller-olcsobbat-hu-01

Manapság egy játékkonzol nem akkor igazi újdonság, ha erősebb processzort és videokártyát tud felmutatni, nagyon fontos az innováció is, amikor a gyártók a játék új formáját akarják megismertetni velünk. Az irányítás alapos átalakítása különösen népszerű módszer újabban, a Nintendo Wii indította el a lavinát, amit követett a Sony és a Microsoft, most pedig ott tartunk, hogy kíváncsian várjuk a Wii utódját, a viccesen hangzó névre keresztelt Wii U-t, melynek tervezésekor újfent a kontrollerre összpontosítottak a mérnökök. Most kicsit szembemegyünk a divattal, inkább olyan kiegészítőket mutatunk, amik a hagyományos gamepadekre épülnek, viszont valamilyen tekintetben mégis egyedülállóak.

BenQ EW2420 monitor – a következő generáció

20110403-benq-ew2420-monitor-olcsobbat-hu-01

Bár a BenQ EW2420 első ránézésre semmiben nem különbözik egy átlagos LED háttérvilágítást kapó monitortól, az új modell valójában ennél fontosabb szerepet tölt be, ugyanis az egyik első készülékről beszélünk, amelyik A-MVA panelt kapott. Az MVA technológiára épülő technológia révén nem csak nagyobb látószöghöz, de szebb színekhez és jobb kontrasztarányhoz juthatunk hozzá, mintha egy TN panelt néznénk.