Összecsap a Battlefield 3 és a Call of Duty: Modern Warfare 3

20111126-codvsbf3-videojatek-olcsobbat-hu-01

Kevésvideojátékot övezett olyan hisztéria, mint a Battlefield és a Call of Duty: Modern Warfare harmadik felvonásait: a játékosok az elmúlt hónapokat tűkön ülve várták végig, lecsaptak minden apró információmorzsára vagy látnivalóra, milliók adták fel előrendelésüket valamelyik üzletnél. Sosem volt kétséges: a két háborús lövöldözős játék minőségtől függetlenül lesz az év szenzációja, rekordbevételükkel sarokba állítanak minden szórakoztatóipari terméket. Így is lett: a Battlefield 3 az egyik legnagyobb nyitókészlettel debütált videojáték volt, miután kiadója 5 millió példányt szállított le kezdetben a boltokba, míg a Call of Duty: Modern Warfare 3 öt nap alatt 775 millió dolláros forgalmat produkált, tehát még a legnagyobb mozifilmeket, a Star Warsot és a Gyűrűk urát is könnyedén lepipálta.

Toshiba DX735 asztali számítógép – a szoba ékessége

20110928-toshiba-dx735-asztaliszamitogep-olcsobbat-hu-01

Új asztali számítógéppel jelentkezik a Toshiba, és a DX735 méltán lehet majd a nappalik és hálószobák ékessége. Az „all-in-one” PC kifejezetten jól néz ki, ráadásul vezeték nélküli billentyűzettel és egérrel szállítják, ami miatt kényelmesen irányítható akár messzebbről is. Hatalmas, 23 hüvelykes monitora egy kisebb szobába megfelelő méretű, kiváló audiovizuális és számítási teljesítménye révén nem foghatunk majd rajta ki, állítja a gyártó.

Lenovo ThinkCentre M71z asztali számítógép – ilyet kérünk minden irodába!

20110812-lenovo-thinkcentrem71z-asztaliszamitogep-olcsobbat-hu-01

Bár sok irodában egyszerű laptopokat használnak az asztali számítógépek helyett, ha mi továbbra sem állnánk át a notebookokra, érdemes lehet az úgynevezett all-in-one (AIO) modellek mellett döntenünk: ezek a PC-k teljesítményre nem különbek a kínálat többi részénél, ráadásul a gyártóik praktikusan, egybeépítették a hardvert és a monitort. A Lenovo most bejelentett ThinkCentre M71z számítógépe októberben fog megjelenni, és példás darabja lehet az irodai PC-knek.

HP TouchSmart 610 asztali számítógép – egyben van

20110710-hp-touchsmart610-asztalipc-olcsobbat-hu-01

Amikor asztali számítógépet vásárolunk, ritkán jutnak eszünkbe a képernyővel egybeszerelt modellek, igaz, ebben az is közrejátszik, hogy többségük meglehetősen drága. Rossznak semmiképpen nem neveznénk őket, nem véletlen, hogy az Apple terjesztette el leginkább ezt a formulát, majd többi gyártó is sikeresen lemásolta. A HP immár három éve rukkol elő az érintőkijelzős TouchSmart modellekkel: az azonos nevű szoftver révén ez a sorozat különösen népszerű, és nem érheti panasz a legújabb darabot sem.

Sapphire Edge-HD2 asztali számítógép – a nappali ékessége

20110705-sapphire-edgehd2-asztalipc-olcsobbat-hu-01

Bár a Sapphire neve elsősorban a videokártyái és az alaplapjai révén lehet ismerős, a gyártó olykor más piacok felé is kacsintgat, a „mini PC-k” között például ez már nem az első próbálkozása. Az Edge-HD2 dizájn tekintetében az elődje szellemiségét követi, ám hardverben jelentősen fejlődött azóta, ráadásul több hibáját is kijavították. Az alig félkilós szerkezet most vékonyabb és kisebb lett, kinézetre akár össze is keverhetnénk egy egyszerű könyvtámasszal.

Tombol a kuponláz, feltörekvőben a közösségi vásárlás

20110601-arbaratokhu-olcsobbat-hu-02

Egyre népszerűbbé válik a közösségi vásárlás, a felhasználók közül egyre többen ismerik fel a lehetőséget, hogy másokkal összefogva, közösen nagyszerű kedvezményekhez juthatnak különféle szolgáltatások árából. A rendszer egyszerűen működik: a közösségi vásárlási oldalak, így például az Árbarátok.hu felhasználói jelentkeznek a megadott termék akciójára, a kereskedő pedig örömmel biztosítja azt, ha látja: megfelelő létszámú kuncsaftra számíthat, és semmi esetre sem veszíthet az üzleten.