Asus PadFone – mobil, tablet és netbook egy termékben

20120320-asus-padfone-mobiltelefon-olcsobbat-hu-01

A legnépszerűbb mobiltelefonok | A legjobb tablet PC-k | További formabontó Asus-termékek

Izgalmas termékkel rukkolt elő az Asus a barcelonai Mobile World Congressen, igaz, a PadFone bejelentése nem mondható túl frissnek, elvégre a gyártó már tavaly bemutatta az új kütyüt. A második premier előnye viszont kétségtelen: nyilvánvalóan eddig tartott az Asus számára, míg a PadFone „három az egyben” koncepciója letisztult, és végre konkrétumokat is megtudhattunk a fejlesztésről. De mit is jelent ez az új koncepció? Nemes egyszerűséggel az utóbbi idők egyik legérdekesebb, és legnagyobb jövő előtt álló ötletét.

Izgalmas mobilbejelentések érkeztek Barcelonából

20120304-mwc2012-olcsobbat-hu-01

A legkeresettebb mobiltelefonok | A legújabb tablet PC-k választéka | Olcsón is lehet okostelefont venni!

A héten rendezték meg Barcenolában a Mobile World Congresst, ahol a legnagyobb készülékgyártók is előhozakodtak legfrissebb bejelentéseikkel. A bemutatott termékek között új Samsung-, Nokia-, Asus- és HTC-telefonok is szerepelnek többek között, összeállításunkban arra vállalkoztunk, hogy bemutassuk őket néhány szóban. Természetesen ez csak a kezdet: a közeljövőben sorra vesszük az érdekesebb termékeket, és bővebben is szót ejtünk majd róluk a blogon.

Asus Transformer Prime – az autobot üzemmód

20111204-asus-transformerprime-tablet-olcsobbat-hu-01

Biztosan sokan emlékeztek még, az elmúlt évek talán leglátványosabb sikerfilmjére, a Transformers-re. A film alapját képező, autókká alakuló, harcos űrrobotok sztoriját ez alkalommal azonban nem egy újabb filmes elme, hanem az informatikai világ egyik lángelméje, az ASUS stoppolta le.

Asus Transformer Prime tablet – új éllovast köszönthetünk

20111204-asus-transformerprime-tablet-olcsobbat-hu-01

Az Asus Transformer Prime érkezését azóta várjuk, hogy tudomást szereztünk a létezéséről, hiszen nemcsak arról van szó, hogy az egyébként is remek Transformer megkapja a szebb, jobb és kifinomultabb utódját, de ebben a tabletben debütál az NVIDIA Tegra 3-as processzora is, ami nem kevesebb, mint négy maggal (pontosabb négy plusz eggyel) várja a felhasználókat. A teljesítménynövekedés garantált, a kérdés az, hogy mennyire hatékonyan javít sebességen az új rendszer? A Transformer Prime emellett természetesen szintén megkapta a maga QWERTY-billentyűzet kiegészítőjét, arról pedig már ne is beszéljünk, hogy a tervek szerint már az év végén frissíthetjük a készüléket a legújabb Android operációs rendszer kiadásra, az Ice Cream Sandwichre.

Asus Zenbook UX31 laptop – reszkess, Macbook Air!

20111106-asus-ux31zenbook-laptop-olcsobbat-hu-01

Új laptoppal rukkolt elő az Asus, a Zenbook ráadásul a mostanában oly sokat magasztalt ultrakompakt kategóriában indul harcba. Az általunk is sokat emlegetett, viszonylag friss vonulatnak a lényege ugye, hogy ezek a gépek bár rendkívül könnyűek és kicsik, a teljesítményüket abszolút nem érheti panasz. Ahogy az sejthető, a hordozhatóság és az elégséges kakaó (hát még a hardvert kiszolgáló, kellően erős akkumulátor) nem járnak kézen fogva, ezért hát nem is sok gyártó tudja megugorni a szükséges szintet: ezt a műfajt az Apple fejlesztette tökélyre a Macbook Airrel, és azóta is sorban esnek el az esetleges kihívói. Örömmel jelenthetjük, hogy az UX31-es Asus Zenbook is azon kevesek közé tartozik azért, amiben méltó ellenfélre lelhetnek Cupertinóban.

Asus Eee Pad Slider tablet PC – nem áll be a sorba

20110902-asus-eeepadslider-tabletpc-olcsobbat-hu-01

Az Asus ugyan nem elsőként lépett be a tablet-piacra, de kétségtelen, hogy neki vannak a legegyedibb termékei. Első blikkre ugyan az Eee Pad Slider is szokványos kütyünek tűnik, de rögtön megváltozik a véleményünk, ha a telefonokhoz hasonlóan szétcsúsztatjuk: a tablet beépített QWERTY-billentyűzetet kapott, ami sokkal kényelmesebbé teszi a gépelést, és nem utolsó sorban akár egy netbookot is képes helyettesíteni.