Olcsón is lehet tabletet venni – de érdemes?

20111013-pointofview-mobiigenii-tabletpc-olcsobbat-hu-01

A tabletek nagyobb népszerűségnek örvendenek, mint valaha, nem kétséges, hogy a karácsony slágertermékeivel van dolgunk. Bár sokan valószínűleg még mindig nincsenek tisztában vele, hogy mire jó egy ilyen kütyü, a kategória jövője mégis virágzó; a köztudatba az Apple iPad révén kerültek be a táblagépek, majd jöttek az androidos modellek tonnaszámra. Tudnak mindent, csillogó-villogó grafikát futtatni, HD-filmet lejátszani, internetezni kifulladásig, a legnagyobb gondot mégis azt jelenti, hogy a többségüknek meglehetősen borsos az ára, legalábbis ahhoz mindenképpen magas, hogy az árcímke láttán a tabletekkel még csak ismerkedő felhasználó rábólintson a vásárlásra.

Archos 80 G9 tablet PC – ismeretlen nagyképernyős

20110719-archos-80g9-tabletpc-olcsobbat-hu-01

Az Archos neve talán ismeretlennek tűnhet, pedig korábban már mi is foglalkoztunk a cég viszonylag olcsó és erős tablet PC-ivel. A gyártó éppen nemrég mutatta be a legújabb modelljeit, köztük a posztban is tárgyalt 80 G9 típusú gépet: elöljáróban már most elmondhatjuk, hogy a kütyü egészen jól megállhatja majd a helyét a nevesebb riválisok mellett, mind hardver, mind pedig szoftver tekintetében.

Chumby 8 alkalmazás lejátszó – beskatulyázhatatlan

20110327-chumby-8-alkalmazaslejatszo-olcsobbat-hu-01

Nem vagyunk egyszerű helyzetben a Chumby 8 kategorizálásakor. Nevezhetnénk tabletnek, de azokhoz képest keveset tud. Nevezzük PDA-nak vagy médialejátszónak – azokhoz viszont túl okos, ráadásul jóval nagyobb is, nem érdemes sehova cipelni, már csak a kialakítása miatt sem. A Chumby Industries alapvetően egy saját platform létrehozását tűzte ki célul, és bár kicsit nagyképűen hathat, egyenesen alkalmazás lejátszónak nevezte el a Chumby 8-at.

Archos 70b e-book olvasó – a képeskönyv

20110205-archos-70b-ekonyvolvaso-olcsobbat-hu-01

Az e-könyv olvasók talán az elmúlt évek legpraktikusabb találmányai: egyetlen kütyü segítségével gyakorlatilag végtelen mennyiségű könyvet őrizhetünk meg, ráadásul a digitális példányok nem gyűrődnek, nem nehezek, tökéletesen állják az idő vasfogát, ellentétben a „hagyományos” társaikkal. Az Archos új e-könyv olvasója azonban jóval túlmutat azon a kategórián, amit ezek az eszközök képviselnek, a 70b-t nevezhetjük tabletnek is.

Archos 32 Internet Tablet PC – tabletet szórakozásra

20101219-archos-32internettablet-tabletpc-olcsobbat-hu-01

A név csalóka: hiába hívják Internet Tablet PC-nek az Archos új készülékét, az inkább hasonlít egy jól megtermett okostelefonra, mint táblagépre, és inkább használható filmek és képek nézegetéséhez, illetve zenehallgatáshoz, mint internetezésre, annak ellenére, hogy sok más funkcióval is rendelkezik. Ezt nem árt tudni, ha az Archos 32-vel szemezünk, és ha így állunk hozzá, nem érhet bennünket csalódás.

Lézeres rágcsáló: Gigabyte Ghost GM-M8000X

20100427-gigabyte-ghost-gm-m8000x-lezeres-eger-olcsobbat-hu-01

Játékosok, grafikusok – elég volt már abból, hogy egy gagyi egeret tologattok az asztalon, ami annyira sem pontos, mint egy több száz éves sörétes puska (és külsőleg is kábé úgy néz ki)? A Gigabyte Ghost GM-M8000X lézeres egeret nektek találták ki!