mobiltelefon

HTC One X mobiltelefon – csúcsragadozó Tajvanból

4 Perc olvasási idő
mobiltelefon

HTC One X mobiltelefon – csúcsragadozó Tajvanból

4 Perc olvasási idő

HTC okostelefonok kedvező áron | MikroSD kártyák a memória bővítéséhez | Top kategóriás okostelefonok
Végre! Szeretjük a HTC-t, de amit a tajvani gyártó az utóbbi időben fel tudott mutatni, az nagyon kevés volt. Ötlettelen, azonos alapokra építkező készülékek, minimális újdonságokkal, amik között talán még a Beats Audio hangzás bevezetése volt a legütősebb – az pedig ugye más kérdés, hogy ez csak a felhasználók egy részét érdekli, azokat, akik rendszeresen hallgatnak zenét az okostelefonjukon. Aztán jött a HTC One X, amit a cég a februári Mobile World Congress falai között mutatott be: úgy tűnik, ezzel megtört az átok, az One X remek készülék, és bőven tartogat meglepetést is!

Essünk túl a szokásos marketingszövegen, mit kínál a HTC? Mindenekelőtt brutális teljesítményt, a hardver a hatalmas kijelzővel párosulva minden korábbinál meggyőzőbb felhasználói élményt biztosít, öröm lesz a játék, a filmnézés, a böngészés és a zenehallgatás. Ha már a zenehallgatásnál tartunk, meg kell jegyezni, hogy a HTC által felvásárolt Beats Audio itt is képviselteti magát, nemcsak „belülről” szebb a telefon hangzása, de a mellékelt fülhallgató is sokat javít a minőségen! A One X fényképezőgépe is ígéretes, az egyedi HTC Sense kezelőfelület segítségével pedig jóval több lehetőséget kapunk fotózás és videofelvétel során, mint más kütyüknél.

A HTC One X valódi monstrum, kisebb kezűeknek nem árt két marékkal fogni, „biztos, ami biztos” alapon: 134,36 x 69,9 x 8,9 milliméter nagyságú, a mérlegen akkumulátorral együtt 130 grammot nyom a készülék. A telefonon egészen elképesztő méretű, 4,7 hüvelykes LCD-kijelző feszít, ami 1280×720 pixel megjelenítésére, vagyis 720p-s HD-felbontásra képes. A One X-ben „négy plusz egy” magos Tegra 3 processzor dübörög 1,5 GHz órajel mellett, ezt 1 GB RAM és 32 GB belső tárhely egészíti ki. Az akkumulátor 1800 mAh kapacitású.
Nézzük a további extrákat és funkciókat! A telefon HTC ImageSense-szel felvértezett kamerája (F2.0 apertúra és 28 mm-es lencse) 8 megapixeles, autofókusszal, intelligens LED vakuval és BSI szenzorral érkezik, az elülső fényképező 1,3 megapixeles. A One X külön chipet kapott a képfeldolgozáshoz, akár HD-videók is készíthetők, miközben fotózunk, sőt lassított felvételeket is csinálhatunk többek között. Ezeken túl a HTC készüléke hozza a szokásosat: kapunk giroszkópot, gyorsulásmérőt, digitális iránytűt, közelségérzékelőt és környezeti fényérzékelőt, illetve csatlakoztathatóság terén NFC-vel, DLNA-val, sőt LTE-modemmel is számolhatunk. És persze ki ne felejtsük: a One X-en az Android 4.0-s verziója fut, ezt a HTC Sense kezelőfelület egészíti ki újfent természetesen.
És mit mondanak a tapasztalatok? Az első tesztek túlnyomórészt remek telefonként írják le a One X-et, a HTC-nek pedig egyenesen a „visszatéréséről” beszélnek. A készülék kialakítása remek, s bár aggodalomra adhat okot, hogy a tajvaniak nem alumíniumból, hanem polikarbonátból készítették a borítást, a minőséget állítólag egyáltalán nem érheti panasz. Itt meg kell jegyezni: a kütyü hátránya, hogy a belső tárhelye nem bővíthető memóriakártyával, és az akkumulátor sem távolítható el, ami adott esetben okozhat bosszúságot.
A beszámolók szerint a One X-nek nemcsak az Android Ice Cream Sandwich verziója tesz jót, a felturbózott Sense is remekül sikerült: az új kezelőfelület kiválóan integrálja az Android új változatának újdonságait, noha látványban kétségtelenül puritánabb, ami viszont nem is akkora baj talán. Természetesen a telefon a közösségi oldalakat is támogatja: Facebook-, Twitter- és Google+-alkalmazást egyaránt előtelepítve találunk a készüléken. A Beats Audio-ról elmondható, hogy alapvetően a hangzásra érzékenyek fogják értékelni ezt a kiegészítést, ők viszont mindennél jobban testreszabhatják azt, hogy miként szóljon a telefon, míg a kamerát egyöntetűen gyorsként, profiként írják le a szakik, ráadásul a különböző extra funkciók révén jóval többet nyújt ezen a területen a One X, mint más készülékek. Végül persze a teljesítményt szintén nem érheti panasz: a Tegra 3 az egyik legerősebb mobilprocesszor a piacon, bőséges kakaót nyújt a felhasználó számára.
A HTC One X tehát összességében remek készülék, kíváncsian várjuk ezek után: folytatja-e ezt a tendenciát a tajvani gyártó?

Ajánlott bejegyzések
fejhallgatófényképezőkiegészítőmobiltelefonUncategorized

Nem fér bele mindaz a képbe, amit mondani akarnál?

1 Perc olvasási idő
Egészítsd ki technikai repertoárod egy selfie bottal! Szerezd be Te is az utóbbi idők egyik legnagyobb slágerét, a selfiebotot! Ne bajlódj a…
mobiltelefonUncategorized

Szuper telefonok a forró hónapokban is

1 Perc olvasási idő
Nagy tárhelyet, modern hangzást, kiváló akkumulátorú készüléket keresel, vagy éppen designos telefonra vágysz? Az olcsóbbat.hu-n mindet egy helyen megtalálod! Ha valami igazán…
applemobiltelefonOnline vásárlássamsungUncategorized

Top mobiltelefonok nyárra már 95.000 forintért

1 Perc olvasási idő
A nyári kalandok és nyaralások eljövetelével nagyobb tárhelyre lenne szükséged, hogy megörökítsd az összes fontos pillanatot? Válogass 64, 128, 256 vagy akár…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük