konzol

Halo? Van ott valaki?

3 Perc olvasási idő
konzol

Halo? Van ott valaki?

3 Perc olvasási idő

Nem akartunk már múlt héten előhozakodni a legújabb konzoljáték-hype-pal, viszont most hogy egy hét alatt 300 millió dolláros bevételt hozott, világszerte 20 millió eladott példányával a Halo 3, elkerülhetetlen írni róla. Aki átaludta volna: előző hét szerdáján jelent meg a Halo névre hallgató microsoftos játék harmadik, befejző része. Nem más ez, mint egy first person shooter, ahol akár hálózatban, négyen összefogva is irthatjuk a 26. századi univerzumban a mindenféle, emberiséget veszélyeztető idegen fajokat, a Master Chief névre hallgató főhős irányításával. Akár egyszerre ötven-hatvanat is. Akár úgy is, hogy összeszedünk egy, a játéktéren kallódó járművet, legyen az akár quad, vagy kétkerekű motor, és akkor arról. De beszéljen helyettünk ez a jó kis videó:

És ha ez még nem lenne elég, az úgynevezet Forge módban mindenféle objektumokkal alakíthatjuk át a pályákat, akár játék közben is, sőt az átalalkított pályákat elmenthetjük, és feltehetjük az erre szolgáló Microsoft-oldalra. Figyelem, még mindig Xbox-ról van szó, tehát kivételesen nem PC-s internetezésről.

A játék megjelenésével egyidőben egyébként állítólag magának az Xbox 360 konzolnak az eladási statisztikái is megnőttek. Úgyhogy ezen alkalomból – habár a fenti illusztráción látható Halo 3 special edition Xbox nem kapható az Olcsóbbaton (még) – nézzük is meg, milyen Xbox ajánlataink vannak Önöknek!

Microsoft Xbox 360

Az alapcsomag a szokásos paraméterekkel: 3,2 GHz-es CPU, ATI 500 MHz-es grafikus processzor (másodpercenként kb. félmilliárd háromszög koordinátáit számítja ki 48 párhuzamos shader rutint futtatva), 512 MB, 700 MHz-es GDDR3 memória. Az alapcsomagban egy vezetékes kontrollert is találunk.

Ezenkívül az Xbox persze kiválóan alkalmas HD-felbontású filmek nézésére akár 1080p szélességig, netezésre, vagy zenelejtászásra, szinte csak irodai alkalmazások nem futnak rajta (persze előbb-utóbb csak lesz OfficeXbox).

És most jött el az a pillanat, amikor összezavarodtunk, és nem tudjuk hol folytassuk tovább a bemutatást, ugyanis egyszerűen nem találjuk a megfelelő forrást, és szeretnénk elkerülni a korábbiakhoz hasonló kioktató kommenteket.

Ugyanis annyi biztos, hogy az Olcsóbbaton háromféle Xbox-pack kapható, az előbbi Xbox 360, az Xbox 360 Core, és az Xbox 360 Premium. Abban is majdnem biztosak vagyunk, hogy ezek a csomagok valamiképpen a hozzájuk kapott kiegészítőkben, neadjisten a konzol teljesítményében különböznek, valamelyikhez vezetéknélküli vibráló kontroller jár, headset, 20GB-os merevlemez, meg ilyenek. Viszont nem tudjuk például, hogy a sima Xbox 360 elnevezésű csomaghoz egyáltalán jár-e valami, vagy csak a dobozt kapjuk meg (mármint nem a csomagolást), hiába néztük át az Olcsóbbatos boltok kínálatát.

Hogy azért ne érje szó a ház elejét, megpróbáltunk a legautentikusabb forrásból tájékozódni, igen, a Microsoft Magyarország Xbox-os aloldaláról. Találtunk is itt néhány szép összehasonlító táblázatot arról, hogy valóban ez a három csomag létezik, és hogy melyiket válasszuk annak függvényében, hogy melyik felel meg legjobban az igényeinkek. Nos, ők majdnem ugyanannyira vannak tisztában az egyes csomagokkal, mint mi, tessék megnézni ezt a táblázatot itt, avagy a screenshotban.

Ezek alapján mi nem sokkal lettünk okosabbak, de ha egy lelkes betelefonáló esetleg tudja a megfejtést, ne habozzon megosztani velünk!

Ajánlott bejegyzések
játékokkonzollogitechnintendoplaystationvideojátékxbox

Konzol körkép - hogyan játszunk ma?

6 Perc olvasási idő
Az utóbbi időben ugyan virágkorukat élik a retro konzolok, mi most mégis inkább a mai korszak éllovasait vesszük nagyító alá. Sőt, abból is…
konzolplaystationvideojátékxbox

Konzolháború: Microsoft Xbox One vagy Sony PlayStation 4?

1 Perc olvasási idő
Microsoft konzolok | Sony konzolok | Még több konzol >> Karácsony előtt piacra került mind a két várva-várt konzol. Eljött a generációváltás…
konzolvideojáték

Grand Theft Auto V – a Guinness rekord halmozó

1 Perc olvasási idő
Sony konzolok | Microsoft konzolok | Akció videójátékok Szeptember 17-én jelent meg a Grand Theft Auto V, amely néhány nap alatt szinte…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük